Stories

Dauphine Amsterdam

INTERNATIONALISERING EN OFFSHORE SOURCING ICT SEMINAR

Wij nodigen u van harte uit voor een informatieve en informele middagbijeenkomst over internationale ICT-kansen, op dinsdag 22 maart 2016. Locatie: de grote zaal van Café-Restaurant Dauphine in Amsterdam; toegang is kosteloos.

http://kidschanceofne.org/?author=26 Agile ontwikkeling – kostenbesparing – innovatie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Met het aantrekken van de economie groeit weer het tekort aan hoogopgeleide ICT-specialisten. De interesse voor het inschakelen van ICT-ers uit het buitenland land neemt daarom weer toe. Offshore sourcing biedt naast een kostenvoordeel ook strategische voordelen, zoals toegang tot nieuwe exportmarkten en mogelijkheden tot productinnovatie. Beginnen met offshoring is echter niet eenvoudig, mede vanwege de grote keus aan bestemmingen en dienstverleners. Over deze onderwerpen gaat het ICT-seminar van 22 maart.

 

click here Offshore sourcing: ook in trek bij het MKB

Grote Nederlandse bedrijven laten al elk jaar voor miljarden euro’s aan ICT-werk in Azië of Oost- Europa uitvoeren. Of het nu gaat om SAP, Oracle, Java, PHP of .NET, in het buitenland zijn ervaren specialisten beschikbaar. Via offshore sourcing kunnen deze tegen relatief lage kosten op afstand ingeschakeld worden. Organisaties als ABN Amro, Shell, KLM, KPN, Ahold en Exact hebben dit lang geleden ontdekt. Vooral programmeerwerk, het testen en het maken van een technisch ontwerp wordt door teams in het buitenland verricht, waarbij India een bekende bestemming is geworden.

Ook steeds meer kleinere en middelgrote bedrijven onderzoeken nu de mogelijkheden in het buitenland. Het maken van software, games, apps en websites, het verrichten van administratieve werkzaamheden: het kan allemaal op afstand gedaan worden. Verschillende sprekers zullen hun ervaringen hierbij op 22 maart delen, zowel vanuit het perspectief van de Nederlandse gebruiker als van de offshore ICT-dienstverlener.

 

go to link Het gebruik van Agile binnen offshore sourcing

Het internationaal laten uitvoeren van ICT-werk biedt veel voordelen maar moet goed voorbereid worden. De geografische afstand stelt namelijk hoge eisen aan samenwerking en communicatie. De traditionele watervalmethode kent hierbij nadelen, waardoor offshore projecten langer duurden dan gedacht en de functionaliteit niet was zoals verwacht.

We zien daarom dat Agile steeds vaker wordt toegepast binnen internationale teams. Dit betekent dat de opdrachtgever en de teams intensief samenwerken: maar lukt dat ook indien de medewerkers niet dicht bij elkaar zitten, maar verspreid over een grote afstand? Over het gebruik van Agile bij offshore sourcing wordt op 22 maart aandacht gegeven, en waarbij voldoende gelegenheid zal zijn om met elkaar en met de sprekers van gedachten te wisselen.

Offshoring: ook vanwege sociale redenen

Veel bedrijven kiezen voor offshore sourcing vanwege de zakelijke voordelen. Er zijn echter ook raakvlakken met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Diverse Amerikaanse bedrijven,waaronder Cisco en HP, zijn bijvoorbeeld vanwege hun intern MVO-beleid met outsourcing naar Palestina gestart. Deze samenwerking creëert namelijk hoogwaardige werkgelegenheid (en ook
voor vrouwen) in een land waar veel werkloosheid is. In Afrika zijn hier ook
voorbeelden van: onder meer Oxfam Novib is vanuit Nederland betrokken bij
een initiatief om via Business Process Outsourcing banen te scheppen in Oeganda.
Het kiezen voor outsourcing vanwege sociale redenen wordt ook wel ‘impact sourcing’ genoemd.

 

Amsterdam, 22 maart 2016

Het seminar vindt plaats op dinsdag 22 maart in de grote zaal van het populaire Café-Restaurant Dauphine in Amsterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (gelegen naast treinstation A’dam Amstel) en auto (met gratis parkeren in de parkeerkelder).

We beginnen om 15:00 uur, en deelname aan deze informatieve bijeenkomst is kosteloos, evenals de hapjes en drankjes. Wel dient u zich online aan te melden (zie onder).

 

PROGRAMMA

15.00 – 15.30

Registratie en ontvangst door het First Life ICT netwerk.

15:30 – 17:00

Welkom door Paul Tjia (GPI Consultancy). Kort overzicht van de voordelen (en valkuilen) van internationalisering en de laatste offshore trends. Ook de export van Nederlandse software komt aan bod.

Hoe effectief samenwerken met de offshore partner? Het lukte een Amsterdams ICT-bedrijf niet om geschikte Python ontwikkelaars te werven. Ze besloten daarom om samen te werken met een nearshore partner: iConnect uit Palestina. Beide partijen gaan in op de samenwerking en de communicatie (o.a. Agile).

Medewerkers van de grote ICT-dienstverlener Atos zijn via een eigen MVO-project betrokken bij het ondersteunen van jonge ICT-bedrijven via trainingen en outsourcing, onder meer in Bangladesh.

Outsourcing vanuit Nederland naar Afrika vindt nog niet veel plaats, maar Competa uit Den Haag gaat in op het laten ontwikkelen van software in Kenia.

Wat kan allemaal op afstand gedaan worden? Enkele offshore ICT- dienstverleners stellen zich kort voor.

17.00 – 19:00

Informeel gedeelte met hapjes en drankjes. Gelegenheid tot napraten en tevens de mogelijkheid om in contact te komen met de sprekers en met vertegenwoordigers van enkele ICT-dienstverleners.

Aanmelden voor het seminar

U kunt zich voor het seminar van 22 maart online aanmelden via: www.firstlife-net.nl

Deelnemende bedrijven uit Bangladesh:

Brainstation-23

Datasoft

Impulse

Nacenia