BangladeshNext Nederland - Over Bangladesh

enter siteBangladesh is enorm in opkomst als bestemming voor outsourcing binnen de ICT-industrie. Door de recente economische groei bloeit het land op, en met Engels als tweede taal maakt dit Bangladesh een zeer aantrekkelijke en toegankelijke locatie voor bedrijven. Eén van de belangrijkste voordelen van Bangladesh als uitbestedingsbestemming is zijn jonge, ambitieuze bevolking. Jonge mensen in Bangladesh zijn goed getraind en opgeleid, en bieden veelgevraagde technische kennis en vaardigheden. Terwijl de kosten in traditionele uitbestedingsbestemmingen zoals India, Oost-Europa, de Filippijnen en China stijgen, groeit de aantrekkingskracht van Bangladesh als uitbestedingsbestemming door de lage kosten voor personeel en infrastructuur. Bangladesh heeft een moderne infrastructuur met een goede bereikbaarheid door het hele land. Daarnaast zijn er verschillende overheidsprikkels voor de ICT-sector zoals belastingvoordelen, die de aantrekkingskracht van outsourcing naar Bangladesh nog verder verhogen.

Onderzoeksbureau Gartner gaf Bangladesh in 2010 dan ook een ‘very good’-score op kosten, en in 2013 werd het land door Goldman Sachs aangemerkt als een van de Next Eleven-landen (N-11) door het grote economische potentieel.

Ook het aantal Nederlandse ICT-bedrijven dat diensten uitbesteedt in Bangladesh stijgt. Dit jaar hebben diverse Nederlandse handelsdelegaties uit verschillende sectoren waaronder ICT, voedselveiligheid, logistiek, technologie, afvalbeheer, waterbeheer en transport een potentiële samenwerking met bedrijven uit Bangladesh onderzocht.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die outsourcing naar Bangladesh uw bedrijf te bieden heeft? Meld u dan aan voor een van onze workshops, waar u informatie krijgt over de voor- en nadelen van outsourcing, tips over waar u op moet letten en hoe u de beste leverancier kunt selecteren. Heeft u al ervaring met outsourcing naar een buitenlandse bestemming? Dan bieden wij u de gelegenheid om door het International Trade Centre (ITC) voorgeselecteerde en getrainde bedrijven ‘live’ te leren kennen, zowel hier in Nederland als in Bangladesh. Als u zich registreert kunt u rechtstreeks via de website een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met een van de geselecteerde bedrijven, een van onze B2B Meetings bijwonen waar u gesprekken kunt voeren met een of meerdere vertegenwoordigers van de geselecteerde bedrijven, of zelfs in Bangladesh een B2B Meeting bijwonen of een van de bedrijven bezoeken.

Ook vindt van 11 tot 13 februari 2016 de elfde editie van SoftExpo, de grootste IT-beurs in Bangladesh plaats in de hoofdstad Dhaka. U bent van harte uitgenodigd! Klik hier voor meer informatie.